úterý 31. srpna 2010

Kočky na obale

Toto léto přišlo několik kapel s novými alby, které kromě toho, že byla všechna velmi kladně přijata, měla společného i něco jiného. Kočku na obale. Jako by se kapely Klaxons, Wavves a Best Coast domluvily, že aspoň pro toto léto udělají z tohoto zvířete poznávací znamení kvalitní hudby.

Klaxons - "Surfing the Void" - Druhé album album této kapely bylo skoro o rok odloženo. Nejspíše to ale nebylo kvůli obalu alba. Hudebníci měli podobný obrázek jako spořič obrazovky během nahrávání, a jeden z tvůrců zařval "Space Cat" po každém úspěšném pokusu. Dále prozradil kytarista Simon Taylor-Davis, že kočka se právě vrátila z vesmíru a je jí to docela fuk: "Jo, je to kočka. Byla ve vesmíru. A kurva co? Je zpátky. A tady je to mnohem lepší." Miomochodem historie koček ve vesmíru je delší než by se mohlo zdát.

Best Coast - "Crazy For You" - debutové album obsahuje kočku nejlasičtější ze všech tří zástupců. Pro zpěvačku Bethany Cosentino je její domácí mazlíček jednou z jejích hlavních inspirací. Publikuje foto-blog o životě Snacks (tak se jmenuje), spravuje její Twitter a na zpěvaččiných ranných demosnímcích je slyšet její mňoukání. Cílem je pro Bethany, aby se jejich maskot stal nejslavnější kočkou v show-businessu, místo které v současnosti okupuje Garfield.


Wavves - "King of the Beach" - oním titulním plážovým králem je nejspíše ona distingovaná kočka z obalu. Ověšena vševidoucím okem, a znuděně držící joint dává jasné znamení, kdo je tady králem. Předlohou pro kresbu byla také Snacks, kočka z obalu Best Coast, protože Bethany jej často dávala Nathanovi, frontmanovi Wavves, na hlídání. Podle jejího názoru však kočka hudbu Wavves nesnáší, protože kdykoliv začne hrát jejich hudba, tak utíká z pokoje.

Klaxons - "Future Memories"
Best Coast - "Crazy For You"
Wavves - "King Of The Beach"

Žádné komentáře:

Okomentovat